Magazine Calcio

7° Superkup Italije / 08. avgust 2015.

Creato il 08 agosto 2015 da Darioujetto

7° Superkup Italije / 08. avgust 2015.

Ekipa Massimiliana Allegria je na izrazito teškom terenu u dalekom Shanghaiu u vitrine Juventusa donijela sedmi naslov Supercoppa Italiana porazivši rimski Lazio rezultatom od 2:0.


Ovo natjecanje tradcionalno igraju osvajač italijanskog prvenstva i osvajač nacionalnog kupa, te kako je u ovom slučaju Juventus protekle sezone podigao oba trofeja, rimljani su se kvalificirali plasiravši u finale Kupa. Bio je ovo ukupno 11 nastup Stare dame u ovom natjecanju, iz kojeg sada imaju skor od 7 pobjeda i 4 poraza, te su se po broju titula izdvojili od AC Milana koji u svoji vitrinama ima 6 naslova.

Sezona je počela ovom utakmicom, a u timu prošlogodišnjih vice-prvaka Evrope nije više bilo Carlosa Teveza, Andree Pirla niti Artura Vidala, trojca koji je mnogo značio u prethodnim godinama. Ipak čelništvo Stare dame se potrudilo da kvalitetom podmladi strukturu tima, te su dovedeni Paulo Dybala, Simone Zaza, Mario Mandžukić, Daniele Rugani kao i 25.godišnji golman Norberto Neto. Upravo nova pojačanja donijela su trofej Superkupa Italije kući, kako su golove postigli Mario Mandžukić u 69. minuti, odnosno Paulo Dybala 4 minute poslije.

Sastav Juventusa iz finalne utakmice: (3-5-2) Buffon; Caceres, Bonucci, Barzagli; Evra, Pogba, Marchisio, Sturaro (90' Pereyra), Lichtsteiner; Coman (61' Dybala), Mandžukić (80' Llorente).


Ritornare alla prima pagina di Logo Paperblog

Magazines