Magazine Calcio

Italijanska štampa / 21. avgust 2015.

Creato il 21 agosto 2015 da Darioujetto

Italijanska štampa / 21. avgust 2015.

Buongiorno Italia: Iz Torina stigla potvrda - želimo Luku Jovića! Higuain, Bacca, Džeko i Icardi u trci za golgetera Serie A.

Dan pred početka nove sezone Serie A italijanska štampa se bavi predviđanjima tko će biti novi šampion Italije i najbolji golgeter. Juve je apsolutni favorit za Scudetto, dok za laskavo priznanje najboljeg strijelca u utrci, bar za sada, nisu napadači Bianconera, Mandžukić, Morata i Dybala. Lazio pokušava da zadrži Keitu, Roma je poslala ultimatum PSG-u za Dinha, a inter je krenuo u novu ofanzivu za Perišića. Ako Hrvat ne dođe jedna od alternativa je Ljajić, dok Juve ne odustaje od Drakslera. Predsjednik Torina Cairo je potvrdio da želi Luku Jovića i da će Maksimović ostati u timu.

Italijanska štampa / 21. avgust 2015.

TUTTOSPORT

Alex Sandro nastavlja da monopolizuje prvu stranu Tuttosporta u ovoj nedjelji. Danas je na naslovnoj fotografija brazilskog beka kako potpisuje ugovor sa Juventusom: "Evo Alex Sandra: Juve? To je san," izjavio je sada već bivši igrač Porta u opisu svojih prvih impresija o novom klubu.

"Brazilac koji je koštao 26 miliona eura jučer je obavio medicinske preglede i potpisao ugovor. Pridružiće se novim klupskim drugovima poslije utakmice sa Udineseom," stoji u podnaslovu. Tuttosport prenosi i riječi Sandra da je u Ligi prvaka navijao za Juventus, te da je spreman da igra kao vanjski igrač u veznoj liniji u formaciji 3-5-2 i lijevog beka u postavci sa četiri defanzivca.

Tuttosport prenosi i glasine koje su kružile Madridom i Torinom u posljednja 24 časa o eventualnoj razmjeni između Reala i Juventusa: "Illaramendi- Llorente: razmjena?".

Ispod zagavlja Tuttosport donosi intervju sa Andreom Bertolaccijem, novim pojačanjem Milana. "Bianconeri su favoriti, ali su slabiji," zapazio je bivši igrač Genove i Rome po kojem odlasci Pirla, Teveza i Vidala ne mogu da budu nadoknađeni, ali da Juve ostaje prvi takmac za Scudetto, dok će „Milan ponovo biti stari Milan".

Torinski dnevnik citira i riječi predsjednika Torina Urbana Caira koji je potvrdio da ima namjeru da dovede Luku Jovića u januaru i da nema namjeru da proda Nikolu Maksimovića Napoliju: "Govori Cairo: De Laurentis mi donosi dobro," aludirao je Cairo na činjenicu da je razvoj događaja u prethodnim prijelaznim rokovima davao za pravo njemu, a ne njegovom kolegi iz Napulja.

Kao i ostala štampa u Italiji, i Tuttosport piše o novom pokušaju intera da se dokopa Ivana Perišića: "interova ofanziva na Perišića".

Predsjednik intera je spreman da ponudi odmah između sedam i osam miliona eura, dok bi preostalih deset do dvanaest miliona bilo plaćeno u dvije rate. Njemci traže odmah 12 - 13 miliona eura i ostatak u roku od godinu dana.

Italijanska štampa / 21. avgust 2015.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski sportski dnevnik u predvečerje novog šampionata Italije objavljuje zajednički intervju sa prošlogodišnjim najboljim golgeterima Serie A, Maurom Icardijem, Lukom Tonijem (po 22 pogotka), u kojem bivši reprezentativac Italije prognozira tko će biti najefikasniji strijelac u predstojećoj sezoni: "Toni glasa za kralja golova: 1. Higuain 2. Džeko 3. Icardi".

U podnaslovu Toni objašnjava svoj izbor: "Gonzalo je najjači igrač, Edin će postići najmanje 20 golova, a Mauro je i dalje gladan golova kao niko... Ali, svi oni morati će da vode računa i o meni. Moja Verona? Nadam se da će biti iznenađenje, u jednom velikom timu ne bih postizao toliko golova kao u Veroni," izjavio je 38-godišnjak.

U analizi Gazzette o golgeterima u Serie A, urednici milanskog sportskog dnevnika su se u dobroj mjeri složile sa ocjenom Tonija, s tim što su oni u kandidate za laskavo zvanje „bombera Serie A" stavili i novo pojačanje Milana Carlosa Baccu.

Ispod zaglavlja Gazzetta najavljuje i najzanimljiviji meč premijernog kola italijanskog šampionata Fiorentina - Milan kroz intervjue sa dvojicom protagonista - Alessiem Romagnoliem i Borhom Valerom. "Čujte Romagnolija: Obavljam defanzivne zadatke kao Nesta, a imam tehniku Zidana," samouvjereno je izjavio 20-godišnji fudbaler koji je otkrio da ga je Mihajlović ubijedio sa jednim SMS-om da dođe u Milan.

"Fiorentina može i ove sezone ispred Milana," poručio je španski vezni igrač koji je podsjetio da je vrijeme da Fiorentina napravi kvalitativan skok pošto je posljednja tri prvenstva završila na četvrtom mjestu, na korak od Lige prvaka.

"Mandžukić na raspolaganju Juveu. Stezanje obruča oko Draxlera," objedinjuje u naslovu Gazzetta priču da se hrvatski centarfor oporavio od povrede i da će biti spreman za premijeru na Juventus stadionu protiv Udinesea, a da generelni direktor Stare dame Beppe Marotta, sprema finalnu ponudu za igrača Schalkea: 20 miliona eura, plus deset miliona bonusa.

I inter pokušava da završne udarce na fudbalskoj pijaci napravi u Njemačkoj: "interov blic u Njemačkoj, odlučujući napad za Perišića". Gazzetta piše da je hrvatski internacionalac rođen u Splitu odbio da produži ugovor sa Wolfsburgom i da je jasno stavio do znanja da želi da nastavi karijeru u interu zbog čega je generalni direktor Fassone otputovao u Njemačku sa posljednjom ponudom. U slučaju da propadne transfer Perišića, među igračima koji bi mogli da pojačaju tim Roberta Mancinija figurira i ime Adema Ljajića.

Italijanska štampa / 21. avgust 2015.

CORRIERE DELLO SPORT

"Lazio, sve na Keitu," dominira naslov prvom stranom rimskog sportskog dnevnika sa dvostrukim značenjem. Prvi je da trener Lazia Stefano Piolli igra na kartu mladog Španca kako u prvenstvu na prve dvije utakmice, tako i u revanš meču kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, budući da je jedini napadač na raspolaganju (Đorđević i Klose će biti na raspolaganju tek poslije pauze zbog nastupa reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo). Drugi smisao je ponuda predsjednika Lazia Claudija Lotita da poveća platu Keiti i njegovo povlačenje sa transfer liste.

U podnaslovu Corriere piše da je Stefano Mauri potpisao novi ugovor sa Nebeskoplavima i da će sutra biti na klupi protiv Bologne. Prema pisanju rimskog lista, Sergej Milinković Savić bi trebalo da počne meč protiv Bologne od prvog minuta.

"Roma, ultimatum za Digna," naslov je ispod zaglavlja u kojem se ističe da je rimski klub izgubio strpljenje u nadmudrivanju sa PSG-om koje traje pune dvije nedjelje i da je dao još tri dana Parižanima da se izjasne. U slučaju da Digne ne dođe u Romu, list tvrdi da će Valter Sabatini angažovati Seada Kolašinca iz Schalkea.

Naime, cijeli posao koči predsjednik Palerma Zamparini koji ne želi da proda Lazara Monacou, a tim iz Kneževine nema namjeru da pusti Kurzawu u PSG dok ne obezbjedi dolazak beka sicilijanskog kluba. Šampion Francuske pak ne pušta Dignea sve dok Kurzawa ne stigne u Grad svjetlosti i tako Rudi Garcia rizikuje da ostane bez igrača kojeg je trenirao u Lilleu.

U autorskom tekstu na prvoj strani Corrierea, iskusni italijanski trener Valter Novelino vidi u Juventusu i Romi jedine takmace za Scudetto. "Između Juvea i Rome su anulirane razlike," tvrdi Novelino da su sa dolaskom Salaha i Džeke Giallorossi nadoknadili gap koji ih je dijelio od Bianconera.

"Bacca se razgoropadio: Ako dođe Ibra...," naslov je kojim Corriere najavljuje intervju sa kolumbijskim golgeterom u kojem je najavio pohod Rossonerra na Scudetto ako se do kraja prijelaznog roka vrati u Milan Zlatan Ibrahimović.

"Donsah u Napoliju, posao pred zaključivanjem," registruje Corriere poteze Napolia na fudbalskoj pijaci i predviđa novi pritisak predsjednika Aurelia De Laurentisa na Udinese da mu prodaju Vidmera.


Ritornare alla prima pagina di Logo Paperblog

Magazines