Magazine Scienze

Puglia ve Bölge Salento Lecce yer altı suyu derin karst tehdit

Da Antoniobruno5
Puglia ve Bölge Salento Lecce yer altı suyu derin karst tehdit
Antonio Bruno *
"Su hayatın gerçek ve tek yoludur. O olmadan, sadece yaşam sağlamak mümkün değildir, "Philip Ball, su H2O Bir Biyografi, 1999
-------------------------------
Bu öneri derin karst akifer Salento Lecce en önemli su kaynağı olan tehlikeye koymak olacaktır Puglia bölgesinde yasa oldu eğer Madde 24, 25 Puglia Bölgesinde ve 26 bütçe kanunu tasarısı, yasadışı kuyu af sağlanmaktadır. Bu yazıda mutlak, toplam ve anlaşmazlık nedenlerini Lecce Salento ve kuyulara Tarla Bitkileri Doktorlar ve Lecce gelişigüzel af İli Orman Doktorlar Sipariş ilgili.
------------------------------
Madde 24, 25 Puglia Bölgesinde ve 26 bütçe kanunu tasarısı ise kaçak kuyuların af sağlanmaktadır. Tarla Bitkileri Doktorlar ve Lecce 23 Aralık İli Orman Doktorlar Order, 2010 genel işler için Puglia nichi Vendola Hon, Çevre, Tarım belediye meclisi üyesi için belediye meclisi üyesi, belediye meclisi üyesi ve Bölge Başkanı için yazdı ve Bölgesel Konsey Başkanı ifade etmek, toplam ve onların içerik özellikle toprak, çevre ve tarım, tüketici sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ile zararlı olduğuna inanıyoruz olarak, muhalefet endişeli mutlak.
Tüm bu olanlar öğelerin onay büyük bir su haznesi tüm dünyadan binlerce turistin sağlar LECCESE Salento derin akifer karst güzel bir bölgede yaşamakta olan, Gelibolu ve Otranto akın denilen tehlikeye çünkü ve dünyanın her yerinden gelen turistler için metrekare daire başına 4.000 € olan nüfusu satmak ve Lecce Salento halkı için gelir ve servet kaynağı temsil düşündüren. Salento parçası kapsayan Gelibolu'ya Otranto gelen bu alan akademisyenler ÇOK çölleşme duyarlı tarafından tanımlanır.
Henüz defalarca dünya Bilimsel bölgenin Puglia sadece% 7'si olmadığını gösteren kurumlara yardım için ağlamaya başladı ', çöl risk etkilenen ise% 93 ve' orta derecede (% 47.7) ve duyarlı çok Salento parçası kapsayan Gelibolu Otranto kadar gider aralığı Gargano alan (% 45.6) duyarlı ve çok kıyı bölgesinin özellikle. Lecce Sipariş Apulia bölgesinde verimli arazi düzenlemesi 'aktivitesini azaltarak, su kaynaklarının toprağın korunması, sürdürülebilir yönetimi ve finansman anti-çölleşme fasıllara göre bir plan yerine koymak umuyordum gibi ve kesişen ölçer.
Tüm bu herkes Lecce Eyaleti, toprakaltı devasa kaynakları birikimi iyilik kalker akifer sayesinde su bakımından zengin olduğunu biliyor çünkü. Ama aynı zamanda sonuca 70.000 WELLS BULUNMAMAKTADIR DİĞERLERİ VE WE DON'T KNOW KAÇ ONAYLI vardı önce yeraltı zenginliği birkaç yıl kadar Lecce eyaletinde aslında kaynak kendisi, bir yanlış kullanımı etkilenir olmasıdır YETKİ. Ben Lecce Salento ve yeraltı sularının sömürü yazdığı gibi aşırı ve plansız çekme ve nokta ve birden çok kaynaktan gelen yaygın kirliliği (kentsel, tarımsal, endüstriyel) ile karakterizedir. 2011 yılı bütçe Puglia Bölgesinde 2011 yılında Madde 24, 25 ve 26 Puglia ve Bölge Finans Kanununun kabulü yoluyla yasadışı kuyu af zaten istikrarsız durumu ağırlaştıracak.
Bu kararın en önemli sonucu daha da yeraltı sularının, bunun da çevre değişiklikleri üretebilir düşürücü götürecek yeraltı suyunun aşırı kötü bir çekilme olacak. Bu değişiklikler aslında bilimsel topluluk art arda kontamine olmayan derin aküferlerde kirlenmiş yüzey sularının hatırlama test olduğunu ve ifşa etti, zaten ne olup bittiğini derinleştirilmesi ve sahil zaten deniz sularının hatırlama yol açmıştır yakın yeraltı sularının tuzlanma neden olur.
De iki kat daha çok 70 son tahlilde rapor bin olarak, çölleşme olgusu ile su kaynaklarının sömürülmesi için negatif katkısı daha fazla olabilir Salento Lecce sondaj deliklerine yönetimi Puglia bölgesinde müdahale edeceği bağlantılı olarak daha fazla yolu niceliksel yönleri ve ve biz Sipariş sulama öncüleri tarafından nesilden nesile iletilen bilgi geliyor deneyime sahip Islah ve Konsorsiyumun teknik yönetimine emanet olduğunu tahmin olabileceğini, bu nedenle kaynak yönetimi su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı alanında uzmanlardan Salento Lecce akifer karst.
Ve sadece nasıl birkaç kez kontrolsüz Lecce ilinde yasadışı ilan hem 70 bin özel kuyu ve bu pompalanması ama Puglia tüm kuyuların faydasına kesinlikle durdurmak için önerilen çözüm işlemek için.
Bu nedenlerle, Tarla Bitkileri Doktorlar ve Lecce İli Orman Doktorlar Sipariş Valisi Vendola 2011 Madde 24 yılında Puglia ve Bölge Bütçe Kanunu tarafından derhal kaldırılır istedi 25 ve 26 (veya başka listelenen, ancak nesne).
bir kayıp ya da toprakların biyolojik potansiyel tahrip, sonuç su kaynaklarının yönetimi, sosyal ve ekonomik kalkınmanın çevreye desenleri yapmak gerek birlikte daha akıllıca gerektirir geri dönüşü olmayan bir süreç olarak çölleşme sorunu.
Salento Lecce ise çölleşme sorunu yakından salsificazione yeraltı bununla bağlantılıdır (GHASSEMI ve ark., 1995) sonucunda kıtasında dall'ingressione deniz suyu neden geniş ve en sonra şiddetli olacaktır pompalama kontrolsüz gelişigüzel af Puglia Bölgesinde tarafından önerilmiştir.
* Ziraat mühendisi
Bibliyografya
Beatrice Riganti, kuraklık Salento
Marco Delle Rose, Michele De Marco Antonio Federico, Corrado Fidelibus, Gaetano İçişleri, Walter Orgiano, Alberto kumarbaz: Lecce karstik alanda çölleşme riski üzerine ön çalışma.
Nicola Lopez, Sciannamblo Donato, Valentina Spizzico, değiştirilen parametrik model SINTACS değerlendirildi Pugliese kıyı akifer iç güvenlik açığı
Cotecchia V., M. Daurù, PP Limon, D. Mitolo, M. tartışmacı, akiferlerin açığına entegre değerlendirmesi. Salento içinde Corigliano örneklem içinde deneme.
Salento bir güney bölgesinin derin bir akifer açığı harita Geliştirme Rossella Cataldo, Stefano Margiotta, Leo George, yüzeyel ve derin karstik ile karakterizedir
O. Lattarulo, I. Portekizce, M. Vurro, V.M. Perrino, tuz sızma nell'acquifero Murgia kaynaklanan kirliliğin evrimi

Potrebbero interessarti anche :

Ritornare alla prima pagina di Logo Paperblog

Possono interessarti anche questi articoli :