Magazine Calcio

Allegri: "Potrebna su nam još dva igrača"

Creato il 04 agosto 2015 da Darioujetto

Allegri:

Još svega četiri dana je ostalo do Supercoppe, a Juventus i Lazio će opet ukrstiti koplja nakon Coppe u borbi za prvi sezonski trofej.

Trener Bianconera Massimiliano Allegri je govorio o utakmici u Šangaju, o formaciji i mercatu za Corriere dello Sport. "Ne znam da li ćemo igrati sa trojicom ili četvoricom u poslednjoj liniji, sada ćemo malo sniziti tempo. 4-3-1-2? Razgovarali smo o tome, ali ne znam još uvek kako ćemo igrati u ovoj sezoni."

"Mnogo puta sam menjao sistem igre, mogu menjati i dalje. Izbor ću načiniti na osnovu igrača koji su mi na raspolaganju, u zavisnosti od njihovih karakteristika i u zavisnosti od toga ko dođe u klub. Očekujem još dva igrača, uprava to zna i radi na tome. Draxler i Gotze? Imaju različite karakteristike: prvi je više vezni igrač, dok je drugi napadač."

"Nije izvodljivo da Dybala igra na poziciji trequartiste. On poseduje veliki kvalitet, ali sada igra na drugom nivou u poređenju sa Palermom. Sa druge strane, Pereyra može odlično igrati na toj poziciji. Lichtsteiner? Razgovarali smo, svestan je gde je pogrešio."

"Izgubili smo dva bitna igrača, Khediru i Chiellinija. U prošlim sedmicama smo veoma intenzivno radili, dok sada u Šangaju treba samo finalizirati pripreme. Prijateljski meč protiv Marseillea nam je bio od koristi za pripremu Supercoppe. Barzagli je na raspolaganju i može igrati. Procenićemo situaciju i ukoliko postoji rizik, onda ćemo ga poštedeti, bez obzira na to što se radi o meču u kome se borimo za prvi trofej u sezoni."


Ritornare alla prima pagina di Logo Paperblog

Magazines