Magazine Scienze

Biz Salento Lecce 100 göller olacak?

Da Antoniobruno5
Biz Salento Lecce 100 göller olacak?
Antonio Bruno *
Bugün, ama Salento Lecce, onun 97 belediyeler, zeytin ağaçlarının orman yazmak ben 130 milyon yıl önce orada yok olduğunu sanmıyorum, ben alamıyorum ama entrika ve merak. Evet! Ve 130 milyon yıl önce ne vardı?
şimdi ne Lecce Salento, büyük tuz gölü içine uzanan bir yarımada, mutlulukla benim antenati130 milyon yıl önce yerleşen Afrika ve Asya kıyılarına yönelik bir köprü çağrısı Tüm oldu .... "Su altında". Ve bu sularda kabukları korunan yumuşakçalar yaşadı. Ve kabuklu deniz ölüyordu zaman bu kabuk ne oldu biliyor musun? Başınızı çizilmemesi mısınız? Bak, cevap basittir, bu yüzden alt sediment düştü edildi. uzun 65 milyon yıl boyunca bu kabukların altında düşmüş ve 3 bin metreden tortu tabakası oluşmuş! Evet! Sen çok iyi anlıyorum! Biz 3 km kalınlığında, şimdi canlı doğru 65 milyon yıl önce 130 milyon yıl önce yaşamış yumuşakçaların kabukları ile sediment tabakası var! Ama Lecce Salento su getirmeden uzun vadede bu kabukların oluşturduğu kaya derin akifer neredeyse tamamen!
geçirgen Kretase dolomit karst gibi çatlama - derin akifer yeraltı suyu, aynı zamanda dizi kalker akifer tarafından temsil edilir, çünkü ya da ana "Karst" olarak bilinir. lütfen dışarı çıkmak etmeyin! Bütün bu sözler yumuşakçaların bu kabukların tanımlamak için kullanılır 3 km bir katman oluşturur birikmiş olduğu 65 milyon yıl önce 130 milyon yıl önce yaşamış! Sessiz, onu kontrol altında hepsi bu!
Ama biz gelen bir kırık kaya, diye anlıyorum bu zemin beslemeleri bu su? Bu su meteorik kökenli olduğunu! Ama hiçbir Evrenin sonsuz göktaşları, galaksiler ve yıldızlar ilgisi var! Yağmur suyu hızlı bir şekilde ikinci kıta düşük yoğunluk nedeniyle, yüzen su tek bir vücut, deniz suyu işgali halinde, çok sayıda yapısal kırılmanın derin ve kireçlenme olan calcarenitic toplama yoluyla zemin içine sızmak yağmur suyu anlamına gelir bir model tüm Salento yarımada için ortak.
Hareketi deniz seviyesinin hemen üzerinde yer bir piyezometrik yüzey göre, çoğunlukla ücretsiz saç.
flotasyon durumu, yukarıdaki gibi altta yatan tuzlu su tatlı su objektif, yoğunluk ve piyezometrik yük bağlı olarak kalınlığı (h) belirlenmesi için GHYBEN-Herzberg yasası ile açıklanabilir:
h = (df / (df-dm)) x t
dm deniz suyu (1.028 gram / santimetre küp) yoğunluğu olduğu ve df taze yeraltı (/ santimetre küp 1,0028 gram) ve nerede t piyezometrik yük yoğunluğunu.
Bu yüzden, bizim atalarımızı Salento Lecce zorunda kaldıkları 98 metre maksimum 74 metre minimum arasında değişen derinlikte yatmakta topraklarında ve bu nedenle derin akifer beslenmesini yağmur suyu tekrarlamak için tüm marifet su temini için sistemler oluşturmak için: yaylar, kuyu, sarnıç ve yeraltı tünelleri.
Eylül ve Ekim 1885 Lecce ise Ticaret Odası'nın bu tapınağın için davati yapılmış şimdi yere Lecce Botanik Bahçesi yapıldı rüzgar su kamyon ve motor mekanizmaları uluslararası rekabet yapıldı Tarım ve Tapu dairelerine veya Ute oldu 'Tarım,. Lecce Yarışması tüm masrafları delik Tarım Bakanlığı tarafından açıklandı. 1883 yılında rekabet Ancak, bunun yerine motor rüzgar eklenen iki yıl sonra Lecce yapıldı ne su kamyonları sadece mekanizmaları yarıştı nerede Cagliari yapıldı. Bu yarışma Of dünyadışı o ne bu alanda sadece ve Salento Lecce değil gözlendi hakkında hemen hemen herşeyi, yazdığı o yıllarda yaşamış Cosimo De Giorgi ve notları vardır. Lecce seçim içme suyu, iklim için Salento, Lecce arazinin verimli potansiyelinin olmaması ve orada olduğu gibi rüzgarlar yaygınlığını bile gitti Horace bu yana kaydedilen su eksikliği belirlendi unfolding önlemek dağların varlığı.
Bazı katılımcılar çizim ve fotoğraflara Lecce gönderilen rağmen Annotations De Giorgi Gelibolu'da genç bir tamirci tarafından yapılan bir hariç rüzgar motorlarının eksikliği ile ilgili sevgisi.
Ancak, makineler için bu "idrofore" delinmiş olduğunu 107 şemaları gibi kataloğuna tarafından tespit maruz vardı.
Uzun zaman önce, Tarım Bakanlığı tarafından düzenlenen bir yarışma, Lecce 1885 yılında aracılığıyla 98 metre maksimum 74 metre minimum arasında değişen derinlikte olduğunu derinlerden gelen su getirmek için nasıl sorunu çözülmüş oluyor yüzey kişi ve halk sağlığı, hem de tarım için bastırmak beri.
Birlikte düşünelim, bugün biz Puglia ve Aqueduct çalışmaları ile gerek su var, bu suyun kullanıldıktan sonra ve "atılmış" olduğunu veya nehir sisteminde ya da yayılma alanları ve oran olarak kabul edilir içinden biz, toprağa ulaşmasını motor buharlaşıp yok açık ve kullanılan, ancak bu suyun göller halinde bir yere kadar "devam" gibi olmayabilir?
Yaklaşık 800.000 nüfusu ve yılda atıksu yaklaşık 35 milyon metreküp üretim günde 120 litre olan kişi başına su tüketimi ile Lecce İl.
terkedilmiş ocakların 5 metre ve ortalama derinliği varsayarsak bir göle taş ocağı 7 dönümlük anlamına gelecektir Lecce eyaletinde yüz belediyeler tarafından bölünmüş göller yaklaşık 700 hektarlık bir alan olurdu! Evinizin yakınında yedi dönümlük göl düşünün, her belediye, o güzel değil mi?
herkesin ve 4 metre maksimum derinliği olarak deniz yatağı 2600 metre, 300 ve 800 metre arasında en düşük rakam ulaşan önemli bir ekseni vardır bilir Otranto Lecce ve Salento bulunan bir fikir Alimini Great Lake vermek toplam alanı 130 hektardır.
birçok dönüm sulu olabileceğini nasıl düşündünüz mü? Hektar başına bin metreküp ile tüketici sağlayarak toplam alanın% 20 ile ilgili, yani 35 bin 200 bin hektar sulama olabilir! Ve her şeyden önce biz su bu miktarın çıkarmak için derin akifer önlemek olabilir!
Puglia 28 Aralık Bütçe onayı ile 2010 yılı Bölgesi inşa sulak alanların nihai tasarım ve Gelibolu "Gratiae Mater terk ocaklarından atık suyun son teslim hazırlamayı amaçlayan 500.000 € bir fon tahsisi için sağlamıştır.
Bu mümkün olan tek çözüm '? Merak ediyorum ve Cav ne taklit neden istiyoruz. Prof Cosimo De Giorgi 125 yıl Tarım Bakanlığı tarafından finanse edilen bir yarışma yapıyor önce mi? Neden Salento Lecce yüzeyindeki atık sulardan su tutmak için projeleri bir yarışma yapmak değil mi?
* Ziraat mühendisi (Teşhis IMD Kentsel ve Bölgesel Kentsel ve Bölgesel Diagnostics'te kentsel ve bölgesel teşhis başlıklı Uluslararası Üniversitesi Yüksek Lisans uzman).
Bibliyografya
Antonio Bruno, sulama için arıtılan atıksu kullanımı tüm tarım arazisi http://www.teatronaturale.it/articolo/3879.html yardımcı olabilir
Antonio Bruno, Model Giammatteo: kırsal korumak ve Lecce alan teşvik
Antonio Bruno, Salento Lecce 97 göl, taze saf ve tatlı sulardan yağmur suyu ve atık su tükenmiş ocakları ve sinkholes çöküşü
SAN Cataldo ATIK SU: DOĞRU ORTAK ÇÖZÜM http://www.lecceprima.it/articolo.asp?articolo=24527
SAN Cataldo ATIK SU: BARI http://www.comunedivernole.it/pagine.php?m0d=Servizi&file=news&c0n=Leggi_Notizia&n0tid=498 IN TOPLANTISI SONUÇ
Antonio Bruno, Salento Lecce yağmurunu: Düşüyormuş gibi hissediyorum!
Antonio Bruno, İklim del Salento Lecce

Potrebbero interessarti anche :

Ritornare alla prima pagina di Logo Paperblog

Possono interessarti anche questi articoli :