Magazine Calcio

Italijanska štampa / 04. avgust 2015.

Creato il 04 agosto 2015 da Darioujetto

Italijanska štampa / 04. avgust 2015.

Štampa na Apeninima se danas ponajviše bavi pitanjem Juventusovih akvizicija. I dalje je u igri Julian Draxler, ali italijanska štampa spominje i druga imena.

Govori se i o taktici Allegrija za Supercoppa Italiana koja je na rasporedu naredne subote. Debeli minus intera brine medije, a sa druge strane postavlja se pitanje zašto Lazio ne investira iako će igrati Ligu prvaka ove godine. Još uvijek traje borba o potpisu Salaha između Firenze i Rome, Higuain ledi noge navijača sa San Paolija i najavljuje odlazak iz Napulja, a Gallijani obećava Ibrahimovića sa kojim Mihajlović tvrdi da mogu do Scudetta.

Italijanska štampa / 04. avgust 2015.

TUTTOSPORT

"Draxler od juventusa. Allegri odabrao Njemca: 'Budućnost je njegova. On može igrati u sredini. Dybala trequartista? Ne.' Trener objašnjava: 'Kako bi zadržali svoju poziciju detalji čine razliku. Jedno ili dva pojačanja, klub će znati...' Barcelona odbacila sumnje o mogućem prelasku Argentinca u redove velikog Italijanskog kluba." Red je naslova kojima torinski sportski list opisuje stanje u redovima Bianconera pred utakmicu u Shanghaiu. Također se govori i o odgovoru katalonskog kluba o mogućem prelasku Mascherana u redove Bianconera, i ideji koja se pojavila nakon potvrđenog izbivanja Khedire sa terena u prvom mjesecu naredne sezone.

"Toro, pobjedi u derbiju za još jedan san Bilbaa. Intervju sa Zappacostom: 'Moji novi suigrači su mi objasnili emocije iz prošle sezone. Sada želim proživjeti iste. Ventura je stručnjak i mogu mnogo naučiti od Brune Peresa.'" Novi igrač Granate najavljuje dobru saradnju sa trenerom i suigračima, podignut emocijama i pričama o slavlju u Derbyu della Mole iz protekle sezone, što je ujedno bila i prva pobjeda Torina u duelima sa gradskim rivalom Juventusom nakon dugih 20 godina.

"Miha: 'Milan može do Scudetta ukoliko dođe Ibra.'" Srpski stručnjak na klupi Milana najavljuje borbu za sami vrh za koji mu je prema pretpostavkama ipak potreban još Ibrahimović.

"inter, ove brojke sada plaše. Higuain zaledio Napoli: 'Neću produžiti ugovor.' Bologna radi na dovođenju Destra." Torinski list dovod u pitanje finansicjsko stanje nerazzura, koji uprkos velikom minusi i dalje troše. Higuain najavio odlazak iz Napulja, kako je njegov brat, koji mu je ujedno i agent odbio pregovore o produženju igračevog ugovora.

Italijanska štampa / 04. avgust 2015.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Mihajlović otkriva: 'Sa Ibrom možemo osvojiti Scudetto.' Trener otkriva imena. Galliani: 'Zlatan je igrač PSG-a, za sada.' Tu je i Romagnoli. Večeras test u Minhenu protiv Bayerna." I Gazzetta govori o visokim ambicijama Siniše Mihajlovića i njegovim snom za igračem pariškog Saint-Germaina. Dopredsjednik i generalni direktor Milana spušta tenzije oko Ibrahimovića navodima da je on još igrač francuskog kluba, te navodi da je u igri još i Romagnoli. Milanski sportski dnevnik najavljuje i većerašnju test utakmicu Milana sa minhenskim Bayernom u okviru prvih utakmica vogodišnjeg izdanja Audi kupa.

"Allegri se trudi popraviti stvari. U Kini odbrana sa trojicom. U Supercoppi: Strategija Juventusa. Max još uvijek gleda za #10. Za Draxlera poslata ponuda od 15 miliona plus 9 miliona eura bonusa. Witsel i Guarin alternative." Gazzetta govori da nakon lošije igre u prijateljskim susretima Allegri pokušava popraviti stanje u redovima aktuelnih šampiona Italije, i kako će u Shanghaiu nastupiti sa trojicom u zadnjem redu. Govori se i da je Generalni dierktor Juventusa Beppe Marotta uputio i posljednju ponudu Schalkeu za Juliana Draxlera u vidu 15 miliona eura i 9 miliona mogućih bonusa, o čemu bi se trebalo više govoriti nakon utakmice Supercoppe.

"Higuainovo 'ne' slomilo Napoli. Roma: Adriano i Digne." I Gazetta govori o odbijanju Argentinca da produži ugovor sa Napolijem i ostane vezan sa klubom i nakon predstojeće tri godine. Govori se i o želji Rome da pojača svoje redove, primarne mete su Adriano i Digne, kao i zadržavanje Romagnolija na Trigoriji.

"Bernardeschi i njegova braća. Upoznajte mladog talenta koji cvjeta u Italiji i Evropi. Od Calabrie do Verdea i Pellegrinija, najbolje iz generacije 90-te." Milanski sportski dnevnik objavljuje intervju sa 21.godišnjim Federicom Bernadeschiem koji se proslavio izvanrednim pogotkom Barceloni u nedavnom odigranom prijateljskom meču.

Italijanska štampa / 04. avgust 2015.

CORRIERE DELLO SPORT

"Juve, kupi još dvojicu. Allegri kreće u napad i najavljuje dolazak još dva igrača. Prvi izbor su Witsel i Draxler, alternative Cuadrado i Rabiot." Rimski list savjetuje Staru damu da dovede još dva igrača. Prema njihovim navodima prvi izbor toskanskog trenera na klupi Bianconera su Belgijac u redovima ruskog Zenita, te Schalkeov Julian Draxler, a kako bi se Stara dama u slučaju neuspjeha potpisivanja tog dvojca okrenula akvizicijama iz Chelsea i PSG-a.

"Sudar Fiorentine i Rome za Salahom. Della Valle: 'Bila bi greška ako ode u glavni grad.' Giallorossi mirni, ali na fotografiji iz Trigorije je haos." Najavljuje se kraj dvoboja oko potpisa Mohameda Salaha i Fiorentinine želje da Egipćaninu produži posudbu na još jednu godinu, kako je Roma jučer na svome Twitter nalogu greškom postavila fotografiju na kojoj Salah već trenira u Trigoriji, te istu ubrzo obrisala.

"Higuain posrče: 'Napoli, neću potpisati' Njegov agent/brat kaže ne produženju ugovora. Klub pokušava nadoknaditi štetu i De Laurentis osigurava dvije akvizicije." I rimski sportski list objavljuje šok koji je Higuain priredio De Laurentisu, koji novim dvjema akvizicijama želi primiriti novonastale strasti.

"Zašto inter troši iako je u crvenom? UEFA kontrolira Fair Play, klub ipak investira. Zašto Lazio ne troši, iako ima čiste knjige. Idu i među prvake, ali ne kupuju." Rimski list dovodi u pitanje i poslovanje intera i Lazia. Dok jedni troše iako im zbog debelog minusa prijete nove sankcije od strane inspekcije evropskog Fair Playa, Lazio je isuviše miran i ne pojačava svoje redove uprkos čistim knjigama i činjenicom da ove sezone trebaju nastupati i u najelitnijem društvu Evrope.

"Galliani otvoren za dolazak Ibrahimovića. Miha: 'S njim, Scudetto.' Trener: 'Želimo i Romagnolija.'" Govori se o nastavku pokušaja na relaciji Pariz - Milano i povratku švedskog internacionalca u Italiju sa kojim Mihajlović priziva borbu za šampionat Italije.


Ritornare alla prima pagina di Logo Paperblog

Magazines