Magazine Calcio

Marotta: "Milan i inter favoriti za Scudetto"

Creato il 07 agosto 2015 da Darioujetto

Marotta:

Beppe Marotta je potvrdio da je Juventus odbio ponude iznad 80 miliona za Paula Pogbu i negirao interes za Edina Džeka.

"Paul je zatražio broj 10, setivši se svih velikih igrača koji su nosili taj broj u Juventusu dok je on još bio dete. Složili smo se, jer je on pravi izbor koji može reprezentovati taj dres. Nedostaje nam vezista koji može igrati na više pozicija. Takvih igrača ima malo, barem onih koji su vredni Juventusa," počeo je Marotta za Gazzettu dello Sport.

"Imamo tri nedelje pred nama i Supercoppu kako bismo dobili prve odgovore tima, videćemo. Max Allegri je moderan trener koji se može adaptirati. U skladu sa tim, kada novi igrač dođe, taktika će biti modifikovana u skladu sa karakteristikama igrača. Optimistični smo u vezi ove sezone, ali je istina da smo promenili tri igrača i da razliku moramo nadomestiti motivacijom."

"Shvatili smo da se jedna era bliži kraju i odlučili da podmladimo tim. Dybala, Zaza, Rugani, Sturaro, Pereyra i Coman ukazuju na to. Ukoliko rezultati budu pozitivni, mi ćemo biti šampionski tim na duge staze. Igrači koji su nas napustili su načinili lični izbor. Tevez je to uradio zbog porodičnih razloga, a Pirlo i Vidal zato što su hteli iskoristiti priliku. Vidal je bio srećan u Juventusu i mi sa njim, ali je video priliku da potpiše četvorogodišnji ugovor."

"Nismo klub koji može priuštiti kupovine od 70 miliona, ali mogu sa ponosom reći da smo odbili ponude iznad 80 miliona za Pogbu. Isključivo prodajemo igrače koji žele otići. Iznenađen sam potrošnjom Milana i intera. Bitno je investirati, iako je ono što se dešava na terenu uvek odlučujuće. Milan i inter su favoriti za Scudetto jer su značajno ulagali u tim i imaju veći pobednički mentalitet u odnosu na druge rivale."

"Razmišljali smo o Džeku pre par godina, dok Salah nikada nije bio naš cilj. Mislimo da je Juventus već jak i da nam fali još samo jedan vezista. Neću pričati o određenim imenima. Gundogan i Vazquez? Gundogan ima internacionalni pedigre, dok se Vazquez mora dokazati. Do sada je igrao samo za provincijalni klub."


Ritornare alla prima pagina di Logo Paperblog

Magazines